Compromís per l'Alcúdia celebra un acte obert de primàries a l'Alcúdia

El passat dijous a la Casa de la Cultura, prop de 100 persones assistiren a la presentació de la candidata a l’alcaldia, Vero Roig, i dels candidats a regidors de Compromís per l’Alcúdia, Mercé Sampedro i Toni Montes, acompanyats del diputat al Congres Joan Baldoví.

La presentació va anar a càrrec de Paco Sanz, actual Primer Tinent d’Alcalde i cap de llista de les passades eleccions, que després de saludar a Carmen Miñana i Saül Ibáñez, que aniran en els llocs 4 i 5 de la llista, va definir la candidatura de Compromís com renovadora, jove i feminista. Una candidatura per a continuar treballant per l’Alcúdia amb un clar compromís amb els valors de l’esquerra, el valencianisme, l’ecologisme i el feminisme.

Toni Montes, mestre d’audició i llenguatge, candidat número 3 en la llista, molt lligat distintes associacions culturals, va expressar la seua sensibilitat respecte a la promoció de la cultura i la llengua del País Valencià, junt a uns serveis públics de qualitat. Igualment va expressar la seua preocupació pel medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

A continuació va parlar Mercè Sampedro, tècnica superior en integració social i educadora social i molt vinculada a l’associació Abraç d’amics i familiars de malalts d’Alzheimer. En la seua intervenció va fer una defensa i valoració dels serveis socials i la dependència, com un dels pilars fonamentals de la nostra societat. La seua major preocupació és la desigualtat i opina que no hi haurà justícia social mentre les persones no tinguen les mateixes oportunitats de viure una vida plena.

Seguidament va intervindre Vero Roig Casanoves, la candidata a l’alcaldia de Compromís per l’Alcúdia en les pròximes eleccions. Vero que treballa a la Cooperativa Agrícola de l’Alcúdia des de fa 15 anys com a supervisora, va estudiar batxillerat científic i posteriorment va realitzar els estudis de tècnica de radioteràpia. La candidata va manifestar que acceptava amb molta il·lusió el repte de convertir-se en alcaldessa de l’Alcúdia. Va expressar que li preocupaven especialment els problemes de desigualtat de la dona, la situació de l’agricultura valenciana i la necessitat de comptar amb una educació i una sanitat públiques i de qualitat.

Finalment intervingué Joan Baldoví, diputat del Congrés, que arribava de Madrid després d’haver interpel·lat al ministre Ábalos sobre el deteriorament del servei de Rodalies així com de la posició del Govern espanyol que reté a distints vaixell espanyols en el port, entre ells al d’Open Arms, impedint-los acudir a salvar emigrants del Mediterrani. Baldo va destacar el paper dels regidors i regidores en la política, que són els que tenen que afrontar molts problemes directament però que al mateix temps eren els que més en contacte estaven amb els ciutadans. Va destacar el paper que el Govern del Botànic ha tingut en aquesta legislatura, revertint moltes de les polítiques nefastes del Partit Popular, i això sense comptar amb un finançament just per a la nostra terra. A l’hora de votar, va dir, cal tindre en compte el que Compromís ha fet allà on ha governat i on ha estat representat. El membre del Congrés dels Diputats va assenyalar la importància de que un grup valencià com Compromís estiguera present amb força en els ajuntaments, Generalitat, Congrés o Europa, per defensar els nostres interessos en aquestes institucions.

Share on facebook
Share on twitter

Usem les cookies per a millorar la vostra experiència d'usuari.
En fer clic a qualsevol enllaç del lloc web, doneu el vostre consentiment explícit per a que les utilitzem.