Compromís demana a l'Alcúdia el vot del somriure i la felicitat front al vot de l'odi i la por

La Sala de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia es va omplir per escoltar les propostes dels candidats de Compromís a les eleccions generals i autonòmiques del proper diumenge.

L’acte va estar conduit per Vero Roig, la candidata a l’alcaldia de l’Alcúdia que va començar recordant la data del 25 d’abril, el dia de les llibertats del poble valencià. Va dir que “com sabeu el principal problema que tenim els valencians i valencianes, és l’infrafinançament, eixe espoli que fa que una comunitat pobra pague com si fora una comunitat rica i que tinguem un deute acumulat de 20.000 milions d’euros. Ni els governs del PP, ni els governs del PSOE a Madrid han menejat ni un dit per que tinguem un finançament just”. “Estem en un moment polític molt important per què després de treballar dur durant quatre anys hem fet moltes coses, tant a la Generalitat Valenciana com al Congrés de Diputats, però ens queda molt per fer”.

A continuació va intervindre Ferran Barberà de Guadassuar, el jove candidat a les Corts Valencianes que va explicar les propostes en clau jove que des de Compromís es pretenen posar en marxa la propera legislatura. Ens va parlar sobre els temes que més preocupen la joventut com educació, habitatge, ocupació i el medi ambient. Va fer propostes per a facilitar l’empoderament dels i les joves, i per a que puguen desenvolupar el seu projecte de vida.

Xavier Hervàs, de Carlet, candidat al Senat, va remarcar la necessitat de comptar amb un grup parlamentari de Compromís a partir de la pròxima legislatura per tal de poder defendre a Madrid, encara amb més intensitat, els interessos dels valencians i les valencianes. Com a candidat al Senat va recordar que aquesta cambra parlamentària requereix una reforma en profunditat que la convertisca en una autèntica cambra de representació territorial, en què les comunitats autònomes tinguen un paper clau, i on la representativitat siga proporcional i no com ara, que el País Valencià està infrarrepresentat. “La pròxima legislatura haurà de ser la del canvi en el model de finançament i en això Compromís ha de ser decisiu.

Finalment intervingué Graciela Ferrer, amb vincles a l’Alcúdia i a la Ribera, candidata número 3 a les Corts Valencianes que aquesta legislatura ha sigut diputada i portaveu de Compromís a la Comissió de medi ambient, aigua i ordenació del territori. Va destacar que durant aquests 4 anys hem atès les emergències: la social i la democràtica. Malgrat la manca d’un finançament suficient per fer front als serveis públics que garanteixen els drets bàsics de les persones, hem duplicat el nombre de persones dependents ateses, hem multiplicat per 5 el personal dels serveis socials municipals; hem tornat la sanitat universal, hem eliminat els copagaments farmacèutics, hem garantit els medicaments perquè les persones amb hepatitis C es curen, hem garantit els llibres de text a tots els xiquets i xiquetes, hem tornat a la gestió pública l’Hospital de la Ribera, hem arreglat i construït escoles i reduït a la meitat els xiquets i xiquetes que estudien en barracons.

“Volem transformar el nostre model productiu, per fer-lo ecològicament sostenible i socialment just. Fer front al canvi climàtic, imbuir la societat i les institucions del feminisme, garantir la vida digna de les persones i crear oportunitats de futur per a la joventut son els grans reptes de la propera legislatura”. “En Compromís volem continuar avançant, perquè el poble valencià siga imparable. Per això proper diumenge cal omplir les urnes amb somriures. Amb vosaltres, amb la vostra força, amb el vostre vot som imparables”.

Share on facebook
Share on twitter

Usem les cookies per a millorar la vostra experiència d'usuari.
En fer clic a qualsevol enllaç del lloc web, doneu el vostre consentiment explícit per a que les utilitzem.