Compromís partidari de continuar concentrant-se a l'endemà de cada assassinat masclista a la Comunitat Valenciana.

Concentració contra violència masclista a la plaça de l'Ajuntament de l'Alcúdia

Compromís va mostrar el seu desacord amb la proposta del PSOE, secundada pel PP, de deixar de convocar concentracions de repulsa a l’endemà de cada assassinat masclista per a traslladar-les al últims divendres de cada mes. 

L’acord de concentrar-se a l’endemà dels assassinats masclistes ocorreguts a la Comunitat Valenciana és un acord del Consell d’Igualtat de l’Alcúdia, pel que des de Compromís no entenem que es canvie sense consultar a aquest Consell. A més la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, és la que realitza, i continuarà realitzant, les convocatòries a l’endemà de cada assassinat.   

El fet de convocar genèricament els últims divendres de cada mes despersonalitza les víctimes i les invisibilitza quan ja existeix una convocatòria que és general per a totes, com és el 25 de novembre. Si és perd la promptitud de la convocatòria, es perd també la reacció social de condemna i s’integra a les víctimes en un costum que la societat no pot tolerar.

Pensem, des de Compromís, que les concentracions que es venen fent els últims 4 anys, com la celebrada el passat 22 de juliol, a l’endemà de cada assassinat, han tingut una bona resposta a l’Alcúdia i és una llàstima que des de l’Ajuntament es deixe de convocar després de cada assassinat. 

Malgrat la nostra discrepància, Compromís participarà en les concentracions que es convoquen al final de cada mes per l’Ajuntament a l’igual que secundarà les convocatòries que es realitzen des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies a l’endemà de cada assassinat.

Share on facebook
Share on twitter

Usem les cookies per a millorar la vostra experiència d'usuari.
En fer clic a qualsevol enllaç del lloc web, doneu el vostre consentiment explícit per a que les utilitzem.