Regidoria d’Urbanisme, Participació i Medi Ambient

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha aconseguit en aquesta legislatura una important reducció del deute, ja que no ha contret cap nou préstec. Durant els 4 anys s’ha mantingut congelada la partida destinada a càrrecs polítics, després de la important reducció de la legislatura passada.

La iniciativa política més destacada ha sigut la dels pressuposts participatius mitjançant els quals hem decidit sobre el 50% de les inversions que s’inclouen cada any. Amb una gran participació s’han aprovat 39 actuacions pressupostades en 1.500.000 euros. La creació del Consell d’Entitats Ciutadanes ha estat altra de les novetats.

En medi ambient i mobilitat, s’ha aconseguit que es construira un nou Ecoparc i que no es fera el macroabocador al costat de la Séquia Reial. La remodelació de la zona d’oci del riu ha sigut tot un èxit que es completarà amb la restauració de la senda del Magre. Hem sigut el primer poble a instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum als sostres de l’Ajuntament i la Biblioteca. Firmàrem el Pacte de les Alcaldies per a la reducció de les emissions de CO2 i la lluita contra el canvi climàtic, reforçant l’Oficina Verda. Tenim a punt un Pla de Mobilitat per donar prioritat als vianants i a les bicicletes, amb la pròxima peatonalització de carrers del nucli antic. S’ha invertit en millorar l’accessibilitat i en reduir la velocitat amb passos sobre elevats. S’han construït 2 zones de gossos noves i en pocs dies començarà la primera fase de reforma de Jardí de la Creueta.

S’ha iniciat la consolidació dels murs del Convent, en el qual s’actuarà pròximament amb una forta inversió que possibilitarà la seua apertura al públic i es reformarà la façana de la Casa de la Música.

Paco Sanz

Usem les cookies per a millorar la vostra experiència d'usuari.
En fer clic a qualsevol enllaç del lloc web, doneu el vostre consentiment explícit per a que les utilitzem.